A A A

 

Institutul Mamei și Copilului va dispune de un sistem informațional modern datorită suportului Guvernului României

Guvernul României va oferi în continuare suport Institutului Mamei și Copilului (IMC) în vederea modernizării instituției.

 

În acest sens, astăzi, a fost semnată prelungirea colaborării moldo-române pentru dezvoltarea și perfecţionarea sistemului informaţional din cadrul instituţiei și dotarea IMC cu echipament necesar în vederea informatizării integrale a instituției, cu accentul pe fortificarea activității adminstrative a tuturor diviziunilor/subdiviziunilor medicale.

 

„Guvernul României este un partener strategic al Republicii Moldova în domeniul sănătății, începând cu anul 2014, care a contribuit considerabil la îmbunătățirea serviciiilor medicale oferite în cadrul Institutului Mamei și Copilului. Digitalizarea sistemelor informaționale va efecientiza managementul medical și va contribui atât la ușurarea activității personalului medical, cât și la informarea pacientului, care va dispune de toate datele privind istoricul său medical”, a menționat secretarul general de stat al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

 

„Inițial am realizat o analiză complexă a sistemelor și datelor, cu care instituția deja operează, pentru ca în urma studiului, să venim cu o componentă inovativă și anume implementarea unei soluții soft, care să le integreze și să le complementeze și să permită procesarea automată a tuturor informațiilor medicale, facilitând implementarea unui sistem modern de stocare”, a menționat reprezentantul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

 

Sistemul informațional va permite integrarea evidenței contabile la noile standarde, înregistrarea, stocarea și vizualizarea imaginilor și informației necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.

 

Menționăm că, datorită suportului Guvernului României, începând cu anul 2014, au fost renovate şi utilate 10 secții din cadrul Maternității, Clincii Pediatrie şi Centrului Naţional Ştiinţifico– Practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu” ale IMC, dintre care 3 secții asigurate cu echipament medical de ultimă generație, au fost renovate şi asigurate cu mobilier 3 holuri principale, reparate 4 scări și 2 ascensoare adiacente, modernizat un laborator de microbiologie şi imunologie clinică.