A A A

 

Informații suplimentare privind lipsa corelației dintre decesul copilului de patru luni și vaccinare

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale revine cu informații suplimentare, referitor la determinarea cauzei decesului copilului de patru luni, din raionul Soroca și informează că, potrivit concluziilor Centrului de Medicină Legală, cauza decesului este „Asfixia mecanică prin obturarea căilor respiratorii cu conținut stomacal (lapte și mucus)”, ceea ce se confirmă prin datele examinării medico-legale și rezultatele de laborator.

 

Amintim că, la data de 15 ianuarie curent, Ministerul a solicitat instituțiilor media, dezmințirea informațiilor precum că decesul copilului a survenit în urma vaccinării, până la prezentarea rezultatelor finale de laborator.

 

În acest context, Ministerul reiterează că în ultimii 10 ani nu au fost înregistrate reacții adverse la vaccinarea copiilor, efectuată cu vaccinuri calitative, precalificate de Organizația Mondială a Sănătății și realizate conform calendarului de vaccinări, aprobat prin Programul Național de imunizări pentru anii 2016-2020 (HG nr. 1113 din 06.10.2016, MO nr.353-354, art Nr. 1205 din 11.10.2016).