A A A

 

Informație suplimentară privind situația epidemiologică la rujeolă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, la data de 09 august curent a fost înregistrat un caz de boală, suspect la rujeolă, la un copil născut în anul 2006, din localitatea Beșghioz, raionul Ciadîr-Lunga, cazul fiind depistat activ.

 

Alte șase cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în satul Cairaclia raionul Taraclia. Copiii născuţi între anii 2008-2017 au manifestat febră 38-40 0C, conjunctivită, erupții cutanate. În prezent, aceştia se află sub supravegherea medicului infecționist și primesc tratamentul corespunzător, în condiţii de staţionar. Nici un copil dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează repetat populația, că rujeola rămâne în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase, iar apartenenţa la o confesiune religioasă, naţionalitate, sau etnie nu ne protejează de a contracta boala.