A A A

 

Informare privind intoxicația unui grup de copii din gimnaziul s.Pereni, raionul Rezina

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost sesizat în legătură cu internarea unui grup de 14 copii (vârsta cuprinsă între 11-15 ani) și a unui matur din satul Pereni, raionul Rezina, în Spitalul raional Rezina, în stare grav medie cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția de pediatrie și 1 matur în secția terapie.

 

Imediat au fost informați specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică, iar pentru coordonarea conduitei tratamentului, au fost consultați specialiștii de la TOXAPEL, AVIASAN și Institutul Mamei și Copilului.

 

În acest context, menționăm că copiilor le-a fost acordată toată asistență medicală necesară și în prezent starea lor este în afara oricărui pericol.

 

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un balon de gaz „Жгучий перчик”, de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ din satul Pereni, raionul Rezina.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale monitorizează situația în dinamică și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu.