A A A

 

Informare privind înregistrarea cazurilor de îmbolnăvire în grup la tabăra pentru copii din or. Taraclia

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale confirmă oficial înregistrarea cazurilor de îmbolnăvire în grup la tabără pentru copii din or. Taraclia.

 

În urma cercetării epidemiologice, s-a constatat că, la data de 24 iunie s-au înregistrat 29 de cazuri de îmbolnăvire în grup la copii în tabăra „Ciaica” din or. Taraclia.

 

În prezent, după acordarea primului ajutor, 28 de bolnavi sunt internaţi în Secția boli infecțioase a SR Taraclia, iar cinci copii sunt sub supravegherea medicală a medicului de familie la locul de trai. Starea de sănătate a copiilor a fost apreciată ca fiind de gravitate medie şi uşoară.

 

Potrivit evaluării sanitaro-epidemiologice, efectuate de către specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, s-a constatat că, tabăra de odihnă „Ciaica” din or. Taraclia activează din data de 20 iunie, fără autorizaţie sanitară de funcţionare, condiţionată de faptul că apa nu corespunde indicatorilor microbiologici și nu sunt asigurate condiţii corespunzătoare pentru igienă. De asemenea, nu toţi angajaţii, inclusiv cei ai blocului alimentar, au susținut examenul medical profilactic.

 

Anterior, la şedinţa Consiliului de sănătate publică teritorial Cahul a fost examinată problema pregătirii taberelor de odihnă pentru perioada estivală 2018, cu invitaţia directorilor taberelor şi fondatorilor la care n-a participat directorul taberei „Ciaica”. De către angajaţii CSP Cahul a fost desfășurată instruirea tematică cu angajaţii taberelor din teritoriu, iar conducătorilor taberelor le-a fost remisă prescripţie sanitară privind pregătirea către sezonul estival.

 

Despre înregistrarea îmbolnăvirii în grup a fost informată Direcţia Raională pentru Siguranţa Alimentelor Taraclia din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, primarul or. Taraclia, în calitate de fondator, preşedintele raionului Taraclia şi Direcţia situaţiilor excepţionale.

 

Supravegherea epidemiologică a focarului în cauză continuă.