A A A

 

Încă 60 mii de persoane vor beneficia de suport financiar unic în mărime 600 lei

Circa 60.000 de persoane, ale căror alocații sociale nu depășesc suma de 2000 de lei vor beneficia de un suport unic în mărime de 600 lei, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. În acest sens, Executivul și-a asumat răspunderea pentru acest proiect de lege.

 

Astfel, de ajutor financiar vor beneficia:

 

1. Persoanele care au atins vârsta de pensionare, însă pentru că nu au stagiul complet de muncă sau nu au putut demonstra cu acte că au lucrat și primesc o alocație de câteva sute de lei.

 

2. Persoanele care primesc alocații pentru dizabilitate: - dizabilitate (de toate gradele: severe, accentuate, medii) - dizabilitate din copilărie (de toate gradele: severe, accentuate, medii) - dizabilitate (în vârstă de până la 18 ani) (de toate gradele: severe, accentuate, medii).

 

3. Persoanele care primesc alocații pentru că și-au pierdut întreținătorul.

 

Pentru punerea în aplicare a prevederilor proiectului sunt necesare mijloace financiare în sumă de 37000,0 mii lei, care vor fi acoperite din bugetul de stat.

 

Amintim că, circa 553.000 de persoane care au o pensie mai mică de 2.000 de lei, au primit un suport unic în cuantum de 600 lei.