A A A

 

Graficul de lucru al instituțiilor medicale și sociale în perioada sărbătorilor naționale

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Graficul de lucru al instituțiilor medicale și sociale din subordine, în zilele de odihnă în perioada 25.08 – 02.09.2018 și a sărbătorilor „Ziua Independenței- 27 august și „Limba noastră-31 august”.

 

În perioada menționată, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale și sociale populației în volumul deplin. Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada minivacanței cu ocazia sărbătorilor naționale.

 

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale și sociale în zilele menționate.

 

Agenția Națională de Sănătate Publică, conform alertei de cod portocaliu, va asigura programul vigilent de prevenire și stopare a epidemiei de rujeolă din țară, cît și acțiunile de profilaxie în focarele de maladii infecțioase și cercetare epidemiologică.

 

Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Ordinul privind asigurarea asistenței medicale și sociale în zilele de odihnă