A A A

 

Gala RemarcAbilității 2018 a desemnat și premiat cinci angajatori care au încadrat în câmpul muncii persoanele cu dizabilități

Angajatorii care s-au remarcat prin promovarea și realizarea unor practici pozitive de angajare în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități au fost celebrați și premiați astăzi în cadrul celei de-a IV ediții a evenimentului „Gala RemarcAbilitatea 2018”.

 

Scopul evenimentului este de a oferi apreciere și recunoștință companiilor din Moldova, care au angajat persoane cu dizabilități, precum și de a încuraja și motiva dezvoltarea unui antreprenoriat responsabil și receptiv privind încadrarea în câmpul muncii a persoanelor cu necesități speciale.

 

„Angajatorii nominalizați astăzi, sunt un exemplu pentru toți angajatorii din țară în a oferi oportunitatea persoanelor cu dizabilități să se realizeze profesional. Mulțumesc organizațiilor active în promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care s-au alăturat eforturilor statului de a asigura incluziunea socială acestor persoane. Odată cu implementarea noii Legi a ocupării forței de muncă, venim cu măsuri active de angajare în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități. O acțiune importantă fiind subvenționarea angajatorilor care vor crea locuri de muncă sau vor adapta locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

 

„Suntem că convinși că doar cu eforturile comune ale autorităților publice, organizațiilor non-guvernamentale și companiilor angajatoare putem aduce schimbări care ar contribui la creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități, iar evenimentul pe care îl marcăm astăzi confirmă acest fapt. Dreptul la muncă este unul fundamental, care contribuie la realizarea persoanei ca membru activ al societății, iar valorificarea acestui drept al persoanelor cu dizabilități este posibilă doar cu susținerea din partea angajatorilor care sunt deschiși și au capacitatea de a remarca abilitățile persoanelor cu dizabilități”, a menționat directorul executiv al Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, Vitalie Meșter.

 

Premianții au fost desemnați pentru următoarele categorii:

 

- Info-Prim Neo SRL și Centrul Psiho-socio-pedagogic al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Consiliului municipal Chișinău au primit trofeul pentru categoria angajatorul remarcabil pentru adaptarea rezonabilă a locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități au fost desemnați;

 

-SRL Mozaic Creștin a primit trofeul la categoria angajatorul remarcabil pentru angajarea persoanelor cu dizabilități prin angajare asistată;

 

- SC Handitehnica SRL a primit trofeul la categoria angajatorul remarcabil pentru angajarea celor mai multe persoane cu dizabilități;

 

- Dorin și Stela Stăvița au primit trofeul la categoria antreprenor remarcabil, persoană cu dizabilități, care a inițiat o afacere și a creat locuri de muncă pentru alte persoane cu dizabilități.

 

Evenimentul a fost organizat de către A.O. Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu A.O. Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, A.O. Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, precum și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu suportul financiar al A.O. Reprezentanța IM Swedish Development Partner și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.