A A A

 

Expoziția internațională specializată „MoldMEDIZIN & MoldDENT" la cea de-a XXV-a ediție

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala NEMERENCO a participat astăzi la deschiderea expoziției internaționale MoldMEDIZIN & MoldDENT, ediția a XXV-a, care se va desfășura în perioada 11-13 septembrie, la C.I.E Moldexpo.


În cadrul festivității de deschidere, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a remarcat rolul important al evenimentului în dezvoltarea sectorului medical din țara noastră, prin promovarea soluțiilor inovative în domeniul de referință și stabilirea de parteneriate între instituțiile medicale și companiile de profil.


Expoziţia MoldMEDIZIN & MoldDENT este cel mai important forum medical din Republica Moldova. În fiecare an numărul participanților externi este tot mai mare, iar anul acesta, peste 90 de companii din Republica Moldova, Belarus, Italia, Rusia, România, Ucraina, Estonia și alte țări vor prezenta cele mai noi produse farmaceutice, echipamente medicale și stomatologice, noutăți din domeniul sănătății mamei și copilului, medicinei estetice, tehnologiilor informaționale în medicină și produselor de igienă.


Seminarele și conferințele științifico-practice pe cele mai actuale teme din domeniul medical vor constitui o parte importantă a expoziției. Totodată, sunt prevăzute o serie de activități de promovare a modului sănătos de viață în cadrul programului ”Moldova Sănătoasă”. În acest scop, vor fi derulate și o serie de spot-uri informaționale și sociale.


Participanții și vizitatorii expoziției vor putea beneficia de consultații gratuite din partea specialiștilor (cardiologi, endocrinologi, ginecologi, pediatri, oftalmologi etc.) și de servicii de diagnostic pre-medical (testare a glicemiei, testare contra bolilor transmisibile HIV/SIDA, hepatita C, etc.).


De-a lungul anilor, expoziția MoldMEDIZIN & MoldDENT a contribuit semnificativ la dezvoltarea cooperării între companiile care activează pe piața medicală și instituțiile medicale, îmbunătățirea serviciilor medicale prestate populației și promovarea unui stil de viață sănătos.