A A A

 

Experiența Republicii Moldova privind implementarea sistemului de asigurări obligatorii în medicină va fi preluată de Uzbekistan

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au avut astăzi o întrevedere cu delegația oficială din Uzbekistan, care se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova, în perioada 11-15 februarie, pentru a se familiariza cu experiența țării noastre privind dezvoltarea sistemului de sănătate, sistemul de finanțare în domeniul sănătății și asigurarea obligatorie de asistență medicală.

 

Vizita de studiu este realizată în contextul desfășurării proiectului „Îmbunătățirea sistemului sănătății”, sub egida Asociației Internaționale de Dezvoltare a Băncii Mondiale.

 

În cadrul întrevederii, secretarul general de stat Boris Gîlca, le-a relatat despre reformele lansate de minister în domeniul asistenței medicale primare, spitalicești, sănătății publice, asistenței medicale urgente prespitalicești și a menționat deschiderea Ministerului pentru a oferi suport în dezvoltarea sistemului de finanțare în domeniul sănătății din Uzbekistan, prin schimbul de experiență și rezultatele pozitive înregistrate de țara noastră.

 

Părțile au făcut schimb de informații privind reformarea serviciilor medicale și modalitățile de încheiere a contractelor cu prestatorii de asistență medicală și introducerea sistemului de asigurări obligatorii de asistență medicală.

 

Menționăm că, delegația va efectua vizite la Compania Națională de Asigurări în Medicină, la Institutul de Medicină Urgentă și la unele instituții medico-sanitare publice.