A A A

 

Directori ai instituțiilor de sănătate publică din regiunea europeană s-au întrunit la Chisinău pentru a împărtăși experiența în domeniul sănătății publice

În perioada 08-09 aprilie curent, la Chișinău, se desfășoară  reuniunea directorilor institutelor europene de sănătate publică din cadrul Asociației Internaționale a Institutelor de Sănătate Publică (IANPHI).  La eveniment participă  directori de instituții din Albania, Franța, Germania, Ucraina, Scotland, Norvegia, Polonia, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Estonia și Kyrgystan.

 

În cadrul reuniunii,  experții din sănătate publică vor discuta subiecte prioritare în domeniul sănătății publice, precum:  vaccinarea, prevenirea maladiilor transmisibile și nontransmisibile,  acoperirea universală cu servicii medicale, obiectivele de dezvoltare durabilă, etc. 

 

În deschiderea evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a menționat că pentru sistemul de sănătate din țara noastră este o onoare găzduirea acestui eveniment important. 

 

„Îmi exprim  convingerea că subiectele abordate în cadrul acestui eveniment, discuțiile și recomandările directorilor instituțiilor de sănătate publică din regiunea europeană, vor avea continuitate cu soluții concrete pentru dezvoltarea domeniului sănătății publice din Republica Moldova”, a subliniat Silvia Radu. 

 

Ministrul a oferit diplome de apreciere pentru contribuție semnificativă la dezvoltarea domeniului de sănătate publică din țara noastră, la 4 membri ai IANPHI. 

 

Menționăm că, decizia privind organizarea Reuniunii anuale a directorilor Instituțiilor Naționale de Sănătate Publică din regiunea europeană, în Republica Moldova, a fost luată la Reuniunea anuală 2018 din Polonia. 

 

Informăm că, IANPHI cuprinde 109 membri din 95 țări, care contribuie la consolidarea agențiilor guvernamentale responsabile pentru sănătatea publică. IANPHI îmbunătățește sănătatea lumii prin valorificarea experienței și a expertizei instituțiilor sale membre pentru a construi sisteme puternice de sănătate publică.