A A A

 

Dezvoltarea parteneriatului moldo-nipon în domeniul sănătății

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a avut astăzi, 7 februarie curent, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii, în cadrul căreia, au discutat despre colaborarea și asistența acordată sectorului sănătății din Republica Moldova din partea statului nipon.

 

„Am toată încrederea că vom reuși în continuare extinderea parteneriatului nostru fructuos de colaborare în domeniul sănătății. Totodată, vă mulțumesc pentru atitudinea în susținerea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii instuțiilor medicale privind dotarea cu dispozitive medicale performante, fortificării capacităților personalului medical și tehnice ale instituțiilor medicale din țara noastră”, a declarat Svetlana Cebotari.

 

La rândul său, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova a accentuat importanța dezvoltării sectorului sănătății din Republica Moldova, confirmând disponibilitatea ţării sale pentru susținerea inițiativelor, care ar contribui la modernizarea acestuia. „Fortificarea sectorul sănătății reprezintă o prioritate pentru Guvernul Japoniei, cu siguranță, pe parcurs vom colabora și vom mai susține proiecte noi”, a precizat diplomatul nipon.

 

Menționăm că, Japonia este al treilea cel mai mare donator al țării noastre, iar la etapa actuală, în proces de implementare este proiectul Kusanone în domeniul sănătății, susținut de către partenerii niponi, proiectul de împrumut ”Îmbunătățirea Serviciilor Medicale” și s-a finalizat, proiectul de asistență tehnică ”Îmbunătățirea Managementului Dispozitivelor Medicale” pentru care se duc negocieri de continuitate.