A A A

 

De la lansarea campaniei „Un doctor pentru tine”, circa 2500 de persoane au realizat examene radiologice pulmonare gratuite

Circa 2500 de persoane au făcut screening pulmonar gratuit, la două săptămâni de la lansarea campaniei „Un doctor pentru tine”. Doar de la începutul săptămânii curente, în raioanele Fălești și Criuleni, au fost examinate circa 500 persoane.

 

Astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a vizitat echipa mobilă radiologică în satul Cruglic, raionul Criuleni, ca să verifice dacă cetățenii beneficiază de asistența și condițiile corespunzătoare pentru consultație și dacă medicii fac față fluxului de persoane.

 

„Scopul nostru este să depistăm la timp patologiile pulmonare, ca să putem interveni prompt cu tratamentul corespunzător și să eliminăm riscul evoluției tuberculozei sau cancerului pulmonar la persoanele care au aceste maladii. Mă bucură faptul că oamenii conștientizează importanța verificării stării de sănătate și fac uz de această oportunitate de a fi examinat gratuit, în localitatea lor”, a menționat Svetlana Cebotari.

 

În această săptămână, locuitorii satelor Făleștii Noi, Călugăr, Frumușica, Albunetul Vechi, Albinetul Nou, Musteața, Redi, Socii Noi, din raionul Fălești și ai satelor Izbiște, Cruglic, Ohrincea, Jevreni, Răculești, Bălășești din raionul Criuleni, se pot adresa la Centrele de Sănătate pentru a beneficia de examene radiologice gratuite.

 

În primele 6 luni ale anului 2018, incidența globală privind tuberculoza a constituit 1657 cazuri la 100.000 populație, în descreștere față de anul trecut în aceeași perioadă, cînd erau 1748 de cazuri la 100.000 populație.

 

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la data de 2 august curent. Medicii vor continua să examineze gratuit locuitorii satelor conform graficului stabilit.