A A A

 

Conducerea MSMPS a discutat cu Misiunea Fondului Monetar Internațional aflată în vizită în Republica Moldova

Astăzi, 28 martie curent, conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de către de Ruben Atoyan.

 

Scopul misiunii este colectarea informațiilor privind evoluțiile economice înregistrate și analiza politicilor promovate de către autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale.

 

În cadrul ședinței, ministrul Silvia Radu a apreciat suportul acordat de către FMI țării noastre în realizarea reformelor în domeniul social necesare pentru asigurarea bunăstării populației.

 

Pe parcursul întrevederii, oficialii au discutat despre evoluția implementării reformei pensiilor și acoperirea bugetară a cheltuielilor pentru plățile sociale, precum și unificarea sistemului de salarizare în domeniul public.

 

Astfel, reprezentanții ministerului au informat despre măsurile întreprinse privind instituirea pensiei de bază pentru toți cetățenii Republicii Moldova, unificarea condițiile de acordare a pensiei pentru toate categoriile de beneficiari și sporirea transparenței în formula de calculare a pensiei. De asemenea, au fost prezentate modificările operate în sistemul de asistență socială pentru susținerea familiilor social vulnerabile.

 

„Apreciem rezultatele înregistrate și susținem reformele inițiate de către Guvern. Totodată, vom continua să monitorizăm și să evaluăm politicile promovate de către Guvern”, a menționat Ruben Atoyan.

 

La finalul vizitei, experţii FMI urmează să analizeze justificarea economică şi acoperirea financiară pentru toate activitățile desfășurate de către autorități, care au avut impact asupra bugetului fiscal.

 

Misiunea Fondului Monetar Internațional se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 25 - 29 martie curent.