A A A

 

Conducerea MSMPS a discutat cu locuitorii raionului Căușeni despre problemele cu care se confruntă

Conducerea Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a participat astăzi, 21 septembrie, în cadrul ședinței comune a membrilor Cabinetului de miniștri și reprezentanților administrației publice locale din raionul Căușeni, pentru a discuta direct despre problemele, cu care se confruntă autoritățile și cetățenii din localitățile acestui raion.

 

Conducerea ministerului a relatat despre principalele reforme realizate de minister, în domeniul social și de sănătate, pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Aceasta a menționat despre realizarea reformei pensiilor printr-un șir de măsuri, care au contribuit la majorarea pensiilor beneficiarilor din sistem.

 

De asemenea, a fost prezentată reforma sistemului de determinare a dizabilității, bazată pe o evaluare obiectivă cu respectarea demnității umane, care să răspundă nevoilor populației.

 

În domeniul de sănătate, oficialii au subliniat importanța calității și eficienței asistenței medicale acordate populației, iar odată cu reformarea asistenței medicale primare, fiecarea persoană indiferent de locul de trai va beneficia de servicii medicale acordate de către medici de familie.

 

În cadrul discuțiilor, reprezentanții autorităților publice locale din satul Tănătari din raionul Căuşeni au abordat mai multe probleme, între care reparația școlii și grădiniței, salariile mici ale cadrelor didactice precum și necesitatea continuării gazificării satului.

 

Ca răspuns, reprezentanții MSMPS le-a dat asigurări reprezentanților administrației locale de toată deschiderea Guvernului pentru soluționarea acestor probleme și de identificare a celor mai eficiente soluții.

 

Menționăm că, vizitele în teritoriu a membrilor Executivului contribuie la sporirea receptivității autorităților la nevoile cetățenilor și la eficientizarea procesului de modernizare a comunităților, toate problemele fiind sistematizate de echipa guvernamentală pentru identificarea soluțiilor optime.