A A A

 

Conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a întâlnit cu experții Fondului Monetar Internațional

Conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

 

Oficialii au discutat despre progresele înregistrate privind reforma sistemului de pensii, sustenabilitatea acestui sistem, precum și cheltuielile prioritare în domeniul asistenței sociale, prin țintirea programelor ,,Ajutor social” și ,,Ajutor pentru perioada rece a anului” către familiile defavorizate.

 

În cadrul întrevederii, au fost prezentate informații privind evoluția implementării reformei pensiilor și acoperirea bugetară a cheltuielilor pentru plățile sociale.

 

Reprezentantul echipei de experți a FMI, a subliniat necesitatea continuării reformelor demarate, apreciind conlucrare eficientă a MSMPS cu Ministerul Finanțelor și Casa Națională de Asigurări Sociale.

 

Misiunea FMI se va afla în vizită de lucru la Chișinău, în perioada 13-20 septembrie, având drept scop informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și alte politici relevante, în contextul programului existent susținut de FMI.