A A A

 

Concurs naţional de desene pentru copii ”Migrația prin ochii copiilor” Ediția a -II-a

Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediție a concursului naţional de desene cu tematica ”Migrația prin ochii copiilor”, care se va desfășura în perioada 27 noiembrie -13 decembrie 2017.

 

Scopul concursului este de a asigura o comunicare dintre copiii cu părinții plecați peste hotare și autorități, pentru a identifica necesitățile acestora și noile modele de intervenție prin politici publice.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a identificat necesitatea de a releva într-un mod inedit felul în care percep copiii fenomenul migrației, creionate în desenele lor. Astfel, cele mai inovative idei prezentate vor servi la identificarea unor măsuri de diminuare a efectelor negative ale fenomenului migrației.

 

Desenele vor fi transmise prin intermediul poștei la adresa MD-2009, Chişinău, str. Vasile Alecsandri 2 sau în variantă scanată la adresa electronică anastasia.zaharia@msmps.gov.md până la data de 13 decembrie 2017.

 

Cele mai ingenioase și originale desene vor fi prezentate la ceremonia de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în data de 18 decembrie 2017. Cu susținerea partenerilor vor fi oferite diplome de participare și premii.

 

Condiții de participare:

• La concurs pot participa elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului;

• Un copil poate prezenta doar o singură lucrare;

• Lucrarea prezentată la concurs va fi de mărimea A4 sau A3;

• Participanții la concurs vor elabora lucrările lor, folosind tehnici sau materiale după propria alegere (creion simplu/colorat, acuarele, guașe, colaj, tehnici grafice etc.);

• Autorii desenelor sunt rugați să menţioneze următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea;

• Lucrările participanților vor fi prezentate în original și nu vor fi întoarse autorilor.

 

Organizatorii vor utiliza aceste desene în materialele lor de vizibilitate și rapoarte.

 

Evaluarea desenelor:

Desenele vor fi evaluate de către reprezentanții MSMPS și a partenerilor în baza următoarelor criterii:

• Redarea tematicii concursului ”Migrația”;

• Originalitatea și creativitatea lucrărilor;

• Aspectul estetic al lucrărilor. Fiecare copil are dreptul să fie auzit și apreciat!

 

Participă și tu, premiul tău te așteaptă!

 

Data limită: 13 decembrie 2017