A A A

 

Colaborarea cu Crucea Roșie din Elveția, discutată astăzi în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala NEMERENCO a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Crucii Roșii din Elveția, în frunte cu directorul organizației, Markus MADER, directorul de cooperare pentru Europa-Asia, Michael KRAMER și coordonatorul de Programe, Alexandra PAPIS.

 

În cadrul discuțiilor, au fost reiterate angajamentele stabilite anterior în cadrul acordurilor de colaborare și identificate noi perspective de cooperare în domeniul social și al sănătății.

 

 Părțile au subliniat importanța continuării proiectelor de consolidare a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, de dezvoltare a unui model integrat al serviciilor de îngrijire la domiciliu, cu implementarea standardelor de calitate și de sprijinire a îmbătrânirii active. 

 

Crucea Roșie este un partener de încredere al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care acordă suport în implementarea proiectelor medico-sociale și umanitare începând cu anul 2004. 

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în comun cu Banca Mondială și Crucea Roșie și cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare a lansat anul acesta proiectul “Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru ani și este parte componentă a programului “Acoperire universală cu servicii de sănătate”.