A A A

 

Circa 750 de studenți din 13 țări participă la cea de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici MedEspera 2018

Circa 750 de studenți și tineri medici din 13 țări ale lumii, printre care: Italia, Germania, Georgia, Elveția, Kazahstan, Ucraina, Belarus, România, Republica Democrată Congo, Israel, Franța, Cipru și Republica Moldova participă în perioada 3-5 mai curent, la cea de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici MedEspera 2018, la USMF. ”N. Testemițanu”.

 

Manifestarea se numără printre cele mai importante evenimente ştiinţifice din țara noastră și este organizată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină în parteneriat cu Departamentul Știință al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” .

 

În cadrul congresului, vor avea loc circa 30 de workshopuri și vor fi prezentate în jur de 156 de comunicări orale, care vor fi repartizate pe mai multe secțiuni, precum: Științe fundamentale, Chirurgie nr. 1, Chirurgie nr. 2, Medicina internă nr. 1, Medicina internă nr. 2, Farmacie, Stomatologie, Etică și deontologie, Cazuri clinice și Sănătate publică.

 

La fel, profesori cu renume din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, România, și Republica Moldova vor prezenta cele mai actuale subiecte din medicină şi farmacie.

 

Congresul MedEspera 2018 reprezintă o oportunitate unică pentru studenți şi tinerii medici pentru să-şi promova lucrările științifice și dezvolta cunoștințele în domeniul medicinei şi farmaciei.

 

„Suntem onorați că țara noastră găzduiește un eveniment științific de cel mai înalt nivel, iar universitatea de medicină este recunoscută pe plan international, drept o instituție de prestigiu. Îi felicit pe toți participanții pentru interesul și contribuția lor la viitorul medicinei. Ne dorim să creăm rețele de specialiști pentru Republica Moldova, care să implementeze proiecte de calitate împreună, să transfere parte din expertiza lor în țară, dar și să preia din inovația și creativitatea națională pentru a aduce faimă la nivel internațional”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, în deschiderea evenimentului.

 

Participanții la Congres vor primi diplome cu acreditare internațională și vor avea parte de un program social variat pe parcursul celor trei zile de congres.