A A A

 

Circa 50 de angajatori au oferit astăzi, peste 2000 locuri de muncă vacante, la Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret

Circa 50 de angajatori au oferit astăzi, peste 2000 locuri de muncă vacante, la Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret, în diverse domenii: tehnologii informaţionale (operatori la PC, programatori), contabilitate, medicină, inginerie, management, juridică, comerț, servicii pază și securitate, industrie ușoară, etc.

 

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

 

Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenților instituțiilor de învățământ, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor care doresc să-și schimbe locul de muncă.

 

Evenimentul a oferit  tinerilor posibilitatea de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate și de a negocia jobul potrivit.

 

Reprezentanții  Inspectoratului de Stat al Muncii au oferit solicitanților consultanță și informații juridice în domeniul muncii. Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), ONG-urile au prezentat informaţii despre implementarea proiectelor în domeniul inițierii unei activităţi de antreprenoriat i oportunităţile de deschidere a unei afaceri. Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) au informat  tinerii despre serviciile de ghidare în carieră și prezentarea ocupațiilor care se potrivesc cel mai bine profilului vocațional.

 

În cadrul Târgului, au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, care au oferit posibilitatea participanților să accese gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de muncă vacante www.angajat.md și platforma Târgului on line www.e-angajare.md. De asemenea, tinerii s-au familiarizat cu tehnicile și metodele de căutare a unui loc de muncă, inclusiv prin utilizarea instrumentelor inovative de informare și căutare, au primit informații privind dezvoltarea unei afaceri, de la experți și persoane, care au reușit să construiască o carieră acasă.

 

„Realizarea fiecărui tânăr acasă este o prioritate a Guvernului. Ne dorim tineri educați, activi, cu simț civic, formați profesional care să își întemeieze familii și să activeze în Republica Moldova. În acest sens, prioritățile Guvernului în domeniul ocupării tinerilor sunt stabilite în mai multe documente strategice, precum Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Legea privind promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anastasia Oceretnîi.  

 

În perioada 30 mai – 07 iunie 2019, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XVII-a, cu tematica „Locuri de muncă pentru Tineret”. Târgul on-line poate fi accesat pe platforma www.e-angajare.md și întrunește circa 110 angajatori, din 16 raioane/municipii, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă, au posibilitatea de a alege jobul potrivit din cele peste 2200 locuri vacante disponibile ( medicină, industrie textilă, producere, inginerie, învățământ, comerț etc.) și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.