A A A

 

Circa 2454 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 17-21 septembrie curent

În săptămână menționată, circa 2454 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Circa 462 de persoane din raionul Florești, satele Mărculești, Ghindești, Sănătăuca și din satele Balatina, Ciuciulea, Cobani din raionul Glodeni au fost consultați de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, medicii stomatologi au consultat și le-au acordat servicii de profilaxie și sanare la circa 538 copiii, din satele Ciobalaccia și Cociulia din raionul Cantemir.

 

În săptămâna 17-21 septembrie, din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 14 localități din raioanele Criuleni și Fălești, iar 1454 persoane din aceste localități au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.