A A A

 

Circa 2382 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 22-26 octombrie curent

În săptămână menționată, circa 2382 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Circa 542 de persoane din localitățile Biruința, Pepeni, Flămînzeni-Coșcodeni din raionul Sîngerei și Visoca, Căinarii Vechi, Rudi din raionul Soroca au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, circa 106 copiii, din Tănătari, raionul Căușeni au fost consultați și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

 

În săptămâna, 22-26 octombrie curent din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 3 localități din raionul Ștefan-Vodă și 3 localități din Basarabeasca, iar 1244 persoane au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

Totodată, 490 femei din Chișinău, Peresecina, raionul Orhei și Strășeni au beneficiat de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

 

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, iar la 11 octombrie current, campania a fost extinsă prin procurarea a trei utilaje mobile, pentru efectuarea mamografiilor efectuarea screeningului mamar gratuit tuturor femeilor.

 

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.