A A A

 

Circa 2278 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 15-19 octombrie curent

În săptămână menționată, circa 2278 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Circa 315 de persoane raionul Orhei, localitățile Pelivan, Susleni, Teleșeu și Rezina (Sîrcova), Ignăței, Mateuți din raionul Rezina au fost consultați de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, circa 543 copiii, din Tănătari și Copanca, raionul Căușeni au fost consultați și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

 

În săptămâna, 15-19 octombrie curent din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 5 localități din raionul Ștefan-Vodă și 3 localități din Basarabeasca, iar 1092 persoane au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

Totodată, începând cu 17 octombrie curent, 265 femei din Chișinău, Orhei și Strășeni au beneficiat de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

 

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, iar la 11 octombrie current, campania a fost extinsă prin procurarea a trei utilaje mobile, pentru efectuarea mamografiilor efectuarea screeningului mamar gratuit tuturor femeilor.

 

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.