A A A

 

Circa 2213 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 30 octombrie-2 noiembrie curent

În săptămână menționată, circa 2213 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Circa 493 de persoane din localitățile Pănășești, Sireț, Voniceni din raionul Strășeni și Cotiujenii Mari, Vadul Rașcov, Cușmirca din Șoldănești au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, circa 220 copiii, din Ignăței și Pripeceni, raionul Rezina au fost consultați și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

 

În săptămâna, 30 octombrie-2 noiembrie curent, din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 4 localități din raionul Ștefan-Vodă și în Basarabeasca, iar 1071 persoane au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

 

Totodată, 429 femei din Chișinău, din Teleșeu, raionul Orhei și Strășeni au beneficiat de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

 

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, iar la 11 octombrie curent, campania a fost extinsă prin procurarea a trei utilaje mobile, pentru efectuarea mamografiilor gratuit tuturor femeilor.

 

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.