A A A

 

Circa 2061 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 03-07 septembrie curent

În săptămână  03-07 septembrie, circa 2061 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Aproximativ 527 de persoane din Pelinia, Țarigrad, Gribova, raionul Drochia și Cupcini, Fetești și Brătușeni raionul Edineț au fost consultați de către medici cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, medicii stomatologi din echipa mobilă  au oferit consultații și  servicii de profilaxie și sanare pentru 200 copiii din satele Chiperceni și Susleni, raionul Orhei.

 

În cadrul campaniei, în săptămâna menționată, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 9 localități din raioanele Criuleni și Fălești, iar 1334 persoane din aceste localități au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

Începând cu 10 septembrie curent, locuitorii satelor au posibilitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.