A A A

 

Circa 2000 de persoane au fost consultate de către medicii oncologi în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

Circa 2000 de persoane au fost consultate de către medici oncologi (mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi, proctologi) în primele două săptămâni ale lunii februarie, de la extinderea campaniei „Un doctor pentru tine” și implicarea a 35 de specialiști în domeniul oncologic în cadrul echipelor multidisciplinare.

 

Astăzi, secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca a vizitat echipa formată din specialiști oncologi în Centrul de Sănătate Strășeni, pentru a se convinge că cetățenii beneficiază de asistență și condiții corespunzătoare pentru consultație. Totodată, la Strășeni continuă să staționeze mamograful mobil, unde femeile pot să realizeze screeningul glandei mamare.

 

„Depistarea precoce a patologiilor oncologice este esențială pentru un tratament eficient și recuperare rapidă și completă. Îndemnăm populația să fac uz de această oportunitate și să vină să beneficieze de consultația gratuită a specialiștilor aproape de localitățile în care trăiesc”, a enunțat secretarul general de stat.

 

Până în prezent au beneficiat de consultațiile echipei locuitorii din Edineț, Ocnița, Briceni, Dondușeni, Soroca, Drochia, Florești, Ungheni, Călărași, Nisporeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Telenești, Bălți, Glodeni, Rîșcani, Sîngerei, Fălești, Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Anenii-Noi, Ștefan Vodă, Strășeni, Criuleni, Dubăsari, săptămâna viitoare urmând să fie consultați locuitorii din Cantemir, Vulcănești, Taraclia.

 

Campania „Un doctor pentru tine!”, lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la data de 2 august 2018, pe parcursul lunii februarie, s-a extins, odată cu aderarea a 35 de medici oncologi la echipele multidisciplinare, pentru a acorda asistență consultativă pacienților din majoritatea raioanelor țării.