A A A

 

Circa 1990 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 08-12 octombrie curent

În săptămână menționată, circa 1990 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Circa 317 de persoane raionul Orhei, localitățile Pelivan, Susleni, Teleșeu au fost consultați de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, circa 657 copiii, din Taraclia și Copanca, raionul Căușeni au fost consultați și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

 

În săptămâna, 08-12 octombrie curent din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 4 localități din raioanul Ștefan-Vodă și 2 localități din Basarabeasca, iar 1016 persoane din aceste localități au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.