A A A

 

Circa 1727 persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 12-16 noiembrie curent

În săptămână menționată, circa 1727 persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

 

Dintre care 591 persoane din localitățile Căzănești, Mîndrești și Chiștelnița din raionul Telenești și Tvardița, Valea Perjei și Musait-Vinogradovca din Taraclia au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

 

De asemenea, circa 324 copiii, din Cuizăuca, raionul Rezina au fost consultați și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

 

În săptămâna curentă, din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 4 localități din raionul Ștefan-Vodă, iar 611 persoane au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

 

Totodată, 201 femei, raionul Strășeni au beneficiat de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

 

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, iar la 11 octombrie current, campania a fost extinsă prin procurarea a trei utilaje mobile, pentru efectuarea mamografiilor efectuarea screeningului mamar gratuit tuturor femeilor.

 

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.