A A A

 

Ceremonia de învestire în funcția de rector a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a profesorului Emil Ceban

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala NEMERENCO a participat astăzi la ceremonia de investire în funcție a noului rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil CEBAN, ales cu cel mai mare număr de voturi în urma concursului lansat în data de 8 august curent.

 

În cadrul evenimentului, la care au fost prezenți reprezentanți ai mediului academic, studenți, medici-rezidenți și alți invitați de onoare, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a apreciat înalt activitatea universității de-a lungul timpului și rolul său primordial în formarea generațiilor de viitori medici: ”Eu cred că anume universitatea este nucleul cel mai valoros. Pe parcursul anilor, Universitatea de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” este și continuă să fie o alegere foarte potrivită pentru mii și mii de tineri, atât din țară, cât și de peste hotare.”.

 

Ala NEMERENCO l-a felicitat pe Emil CEBAN, urându-i mult succes pe perioada exercitării funcției: ”Sunt sigură că acea experiență lungă de medic, de cercetător, de profesor vă va asigura o pășire corectă în funcția nouă. Permiteți-mi să vă felicit, să vă doresc mult succes și, cu siguranță, veți avea parte de susținerea întregii universități și a ministerului”.

 

Emil CEBAN a fost confirmat în postul de rector al USMF ”Nicolae Testemițanu” prin ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și își va exercita funcția începând cu 11 octombrie curent. Mandatul noului rector este pentru o perioadă de cinci ani.