A A A

 

Câștigătorii concursului Premiul național “Pentru o viață activă la orice vârstă”

10 câștigători ai concursului Premiul național “Pentru o viață activă la orice vârstă” s-au ales cu diplome și premii, oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Evenimentul este la cea de-a III ediție și se organizează în contextul Zilei Internaționale a persoanelor în etate, celebrată anual la data de 1 octombrie.

 

Mențiunile  au fost oferite pentru realizări importante în diverse domenii - științific, voluntariat, acțiuni de caritate, participarea în diverse proiecte comunitare.

 

Anul acesta, la concurs au fost înregistrați 21 de participanți, toți cu vârste de peste 60 de ani, persoane ce au demonstrat prin acțiunile lor că pot contribui semnificativ la dezvoltarea societății.

 

În cadrul evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco i-a felicitat pe vârstnici, mulțumindu-le pentru că ramân a fi un exemplu pentru generațiile mai tinere, împărtășindu-le experiența și înţelepciunea acumulată în ani.

 

Iniţiativa de a premia cei mai buni vârstnici face parte din Planul de acţiuni de promovare a principiului de îmbătrânire pentru perioada 2018-2021.


În Republica Moldova locuiesc circa 558 de mii persoane cu vârsta 60+, ceea ce constituie 20,8% din numarul total a a populației.