A A A

 

Campania de donare voluntară de sânge cu implicarea Clubului de Motocicliști „Răzeșii Moldovei”

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui și Clubul de Motocicliști „Răzeșii Moldovei”, vă invită sâmbătă 06 octombrie curent, la un eveniment de donare voluntară a sângelui, cu implicarea comunității motocicliștilor din Republica Moldova.

Evenimentul cu genericul „Fii donator! Donează Sânge! Salvează o Viață!”, îndeamnă comunitatea cluburilor de motocicliști, dar și populația ţării să doneze sânge altruist, astfel contribuind la „dăruirea de viaţă”.

Scopul activității nu este doar recrutarea unui număr de donatori voluntari, dar și încurajarea întregii societății la donarea de sânge benevolă, în schimbul unei satisfacţii morale şi conştientizării faptului, că au contribuit la salvarea unor vieţi umane.

Dacă aveți cel puțin 18 ani, vă așteptăm în număr mare alături de comunitatea motocicliștilor, sâmbătă 06 octombrie, între orele 09:00-15:00, la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, mun. Chișinău, str.Academiei, nr. 11.

Campania face parte din Planul de acțiuni în cadrul „Programului național de securitate transfuzională, autoasigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021” și are drept scop încurajarea întregii societăți la donarea benevolă de sânge, sistematică, deoarece cheia pentru o transfuzie inofensivă o constituie donatorii voluntari şi neremuneraţi.

Amintim că, toți doritorii de a dona sânge trebuie să dețină la sine un act de identitate.