A A A

 

Boris Gîlca: Transformările în sănătate nu sunt ușoare, dar sunt pentru oameni

Astăzi, 4 ianuarie curent, secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, a participat la evenimentul de inaugurare a noului sediu al punctului de asistență medicală urgentă (PAMU) din localitatea Cornești, raionul Ungheni.

 

Noul sediu, cu o suprafață de 110 metri pătrați, al-16-lea sediu modernizat la nivel național, include toate departamentele necesare și servicii pentru buna desfășurare a activității echipei de angajați ai PAMU: sală de alertă și intervenții, săli pentru odihna personalului dotate cu mobilier nou, sufragerie, spălătorie, încălzire, apeduct și canalizare, etc.

 

În deschiderea evenimentului, Boris Gîlca a menționat că modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar în acest sens în anul 2018, în premieră, Guvernul a alocat 273 mln. lei pentru procurarea de ambulanțe noi la nivel național, care vor schimba la propriu calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență din țara noastră.

 

„Ne dorim servicii de calitate pentru pacienți și condiții moderne de lucru pentru personalul medical, iar datorită eforturilor consolidate ale Ministerului și autorităților publice locale reușim să realizăm aceste priorități. Transformările în sănătate nu sunt ușoare, dar sunt pentru oameni”, a declarat secretarul general de stat.

 

La rândul său, șeful PAMU Cornești, Alexei Pantea, a mulțumit Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pentru condițiile extraordinare create pentru colaboratori și a subliniat că vor depune toate eforturile ca populația să beneficieze de cele mai bune servicii medicale de urgență.

 

Menționăm că, în cadrul punctului de asistență medicală urgentă din localitatea Cornești, raionul Ungheni activează 12 angajați, care deservesc 12 localități din raion.

 

La eveniment au participat, de asemenea, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Boris Golovin, colaboratori ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și reprezentanții autorităților publice locale din raionul Ungheni.