A A A

 

Boris Gîlca s-a întâlnit cu noul Şef al Misiunii OIM în Republica Moldova, Lars Johan Lonnback

Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca a avut la 29 octombrie curent, o întrevedere cu Șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova, Lars Johan Lonnback.

 

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre reformele și acțiunile ministerului în domeniul migrației, angajarea în câmpul muncii a migranților și protecţia migranţilor din Republica Moldova.

 

„Apreciem colaborarea de durată pe care o avem cu OIM în vederea valorificării fenomenului migraţiei și promovării protecţiei migranţilor, a drepturilor şi intereselor acestora, iar menținerea unei bune cooperări va avea un impact pozitiv în implementarea politicilor de migrație în toate domenii gestionate”, a menționat Boris Gîlca.

 

La rândul său, Lars Johan Lonnback a subliniat că OIM se va implica, printr-o abordare complexă și va acorda tot suportul, atât informațional, consultativ, asistență tehnică în obținerea unor rezultate eficiente în domeniul protecţiei sociale şi migraţiei forţei muncă.

 

Menționăm că, Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova a fost deschisă în anul 2001, Republica Moldova devenind oficial membră a OIM în anul 2003.