A A A

 

Boris Gîlca a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó

Secretarul general de stat, Boris Gîlca, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó, în cadrul căreia au discutat despre intensificarea relațiilor de cooperare dintre ministerele de profil din ambele țări.

 

Boris Gîlca a apreciat susţinerea constantă acordată de către Ungaria, Republicii Moldova, în toate domeniile, în special în domeniul de sănătate și social, exprimându-și încrederea că aceasta va fi la fel de intensă și pe viitor.

 

Părțile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea pe domeniile de competență și au concluzionat necesitatea realizării unui Plan pentru anul 2019, în care să fie incluse toate acțiunile care urmează să fie realizate în comun, precum: vizite de studiu, schimb de experiență și informații, instruiri, etc.

 

Menționăm că, partea ungară se implică activ în susținerea socială a populației din Republica Moldova. În anul 2018, compania farmaceutică ungară ”Gedeon Richter” a donat, cu titlu gratuit, un lot de medicamente în valoare de peste 2 600 000 de lei, beneficiarilor Centrului de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Chișinău, instituție din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.