A A A

 

Anunț privind desfășurarea acțiunilor de promovare a metodelor de prevenire a cancerului de col uterin la adolescente

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor (rețeaua YK) din mun. Chișinău desfășoară duminică, 22 aprilie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, o acțiune de promovare a metodelor de prevenire a cancerului de col uterin la adolescente.

 

Evenimentul este organizat în contextul lansării săptămânii europene a imunizărilor (23-29 aprilie) și asigurării accesului la serviciile de sănătate prietenoase tinerilor, oferind publicului oportunitatea de a consulta un medic sau de a participa la un training de formare a deprinderilor de utilizare a metodelor protective față de ITS/sarcină nedorită.

 

În cadrul evenimentului vor fi distribuite materiale informative despre prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea contra infecțiilor provocate de Papilomavirusul uman, va fi amenajată o expoziție interactivă „Fac ce VREAU, dar ȘTIU ce fac”, precum și se vor demonstra filmulețe tematice. Vizitatorii vor putea accesa boxa cu suprize și vor participa la activități de socializare.

 

Evenimentul va începe la 10.30 și va dura până la ora 13.00.

 

Menționăm că, cancerul de col uterin, este o afecțiune gravă ce afectează anual circa 67 000 de femei în Europa. Majoritatea cazurilor de cancer cervical pot fi evitate prin vaccinarea împotriva HPV. Vaccinul împotriva HPV este foarte minuțios testat, iar multiplele studii de amploare au demonstrat că vaccinul este sigur și efectiv în prevenirea displaziei și cancerului cervical.