A A A

 

„Acasă de Crăciun” la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău

Cei circa 152 de bătrâni de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din mun. Chișinău au avut parte astăzi de o sărbătoare inedită în ajun de Anul Nou, organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Poliția de Frontieră.

 

Nostalgici și fericiți, aceștia au depănat amintiri din tinerețe pe fundalul melodiilor interpretate de Fanfara Poliției de Frontieră și s-au îndulcit cu cadourile oferite la inițiativa Prim-ministrului, Pavel Filip, în cadrul campaniei „Acasă de Crăciun”.

 

În mesajul său de felicitare, secretarul general de stat, Boris Gîlca, a declarat că protecția persoanelor în etate este o prioritate pe agenda Guvernului, iar în acest sens, vor fi depuse toate eforturile ca beneficiarii Azilului să aibă toate condițiile necesare și un trai decent.

 

„Sărbătorile trebuie sărbătorite acasă, în familie, iar casa Dstră este aici și noi ne dorim ca voi, cei care sunteți mândria acestei țări, să vă simțiți ca acasă, iar de aceasta noi vom avea grijă. Să ne fiți sănătoși, fericiți și să vă bucurați de fiecare clipă”, a subliniat Boris Gîlca.

 

La rândul lor, bătrânii au împărțit zâmbete de bucurie și mulțumire pentru atmosfera de sărbătoare creată în instituție și pentru darurile oferite de autorități.

 

Menționăm că Guvernul Republicii Moldova a lansat în premieră în acest an campania „Acasă de Crăciun”, printr-un șir de evenimente publice și Târgul de Crăciun, amplasat în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Aleksandr Pușkin, care este deschis zilnic, până la data de 14 ianuarie 2018. Genericul Târgului „Acasă de Crăciun” este unul simbolic, iar multitudinea de evenimente organizate are ca scop reunirea tuturor, de la mic la mare, inclusiv pe concetățenii noștri plecați peste hotare.