A A A

 

Absolvenții promoției 2018 ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au depus jurământul de medic și farmacist

Astăzi, în cadrul unei ceremonii festive, 992 de asbolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu”, dintre care 292 absolvenți internaționali au depus jurământul lui Hippocrate.

 

La eveniment, cuvinte de felicitare le-au rostit rectorul Universității, Ion Ababii, deputatul și președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, părinții, profesorii și prietenii.

 

„Aveți tot respectul și considerațiunea mea pentru alegerea celei mai nobile și umane profesii. Vă doresc să păstrați acest sentiment de împlinire pe care l-ați simțit astăzi pe tot parcursul carierei voastre, să tratați cu respect și compasiune pacienții, să purtați halatul alb cu mult profesionalism, dedicație și responsabilitate”, a declarat Svetlana Cebotari.

 

„Ați finalizat prima etapă de formare ca medici și farmaciști, devenind astfel reprezentanți ai unei profesii umane, care necesită cunoștințe și abilități practice, bine dezvoltate, dăruire totală și spirit de sacrificiu. Vă doresc succese și să profesați cu multă abnegație și responsabilitate”, a menționat rectorul Ion Ababii.

 

Dintre cei 992 de absolvenți, au fost pregătiți 450 de specialiști în medicină, 105-stomatologie, 110-farmacie și 35 de specialiști în medicina preventivă.

 

Alături de tinerii absolvenţi a fost prezent colectivul didactic al instituţiei, care i-a susţinut şi i-a îndrumat de-a lungul anilor de studii și reprezentanții instituțiilor republicane și municipale de profil. Ceremonia a avut loc în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.