A A A

 

80 de lucrători din sfera protecției sociale a populației au fost apreciați pentru performanțele realizate în domeniu

De Ziua lucrătorului în domeniul protecției sociale a populației, sărbătorită anual în a treia duminică a lunii septembrie, 80 de specialiști în domeniu au primit astăzi diplome de apreciere pentru performanțele și succesele realizate în activitatea profesională, din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Guvernului Republicii Moldova și Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

 

Astfel, diplome de gratitudine pentru activitatea în domeniul protecției sociale, responsabilitate și contribuție personală la dezvoltarea și reformarea asistenței sociale acordate populației, au fost oferite reprezentanților Serviciilor sociale din cadrul autorităților publice locale, autorităților administrative și instituțiilor din domeniu.

 

„Lucrătorii din sfera protecției sociale sunt oamenii pentru care succesul profesional se măsoară în vieți schimbate pentru copiii, bătrânii, familiile social vulnerabile, persoanele cu dizabilități sau victimele violenței în familie. Ei sunt eroii zilelor noastre, care indiferent de zi sau noapte, sunt aproape de cei care au nevoie de ajutor. Astăzi apreciem eforturile fiecăruia dintre Dumneavoastră și vă mulțumim pentru că ați ales să profesați această meserie nobilă. Sunt sigură că împreună vom contribui la dezvoltarea acestui domeniu, conform necesităților cetățenilor”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

 

„Îmi exprim recunoștința pentru eforturile Dvs. în deservirea și consilierea socială a populației, pentru implicarea, abnegația de care dați dovadă și pentru suportul continuu pe care îl acordați zi de zi familiilor și copiilor acestei țări. Aveți toată admirația și sprijinul Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie”, a subliniat Valentina Buliga.

 

„Reformele realizate de către Guvern sunt pentru a schimba situația spre bine în domeniul protecției sociale a populației. Acest domeniu este unul sensibil și deloc ușor, dar care are persoane altruiste, ce nu lucrează în interesul personal, dar în folosul celui de alături.  Aveți toată susținerea noastră în activitatea pe care o desfășurați”, a menționat Mircea Buga.

 

Menționăm că în țară activează circa 400 de asistenți parentali profesioniști, 65 de case de copii de tip familial, 2178 de lucrători sociali și 1060 de asistenți sociali. La fel, toate raioanele au dezvoltate serviciul de sprijin familial pentru familiile cu copii și Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate.