A A A

 

700 de lucrători medicali din instituţiile medicale din țară au primit diplome de apreciere cu ocazia Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului

În contextul sărbătorii Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, circa 700 de lucrători medicali din instituţiile medico-sanitare din țară, au primit astăzi diplome de apreciere din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru activitate prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătăţii, responsabilitate, contribuţie personală la dezvoltarea şi perfecţionarea asistenţei medicale acordate populaţiei.

 

La fel, opt diplome din partea Guvenului au fost conferite specialiștilor ce activează în domeniul medical, pentru performanțele semnificative obținute pe parcursul activității profesionale.

 

„Vă mulțumim vouă, medici, farmaciști, lucrători din sistemul medical, oameni curajoși, puternici, profesioniști, care ați transformat vocația în profesie și sacrificați parte din viața voastră pentru bunăstarea tuturor. Consolidarea sistemului de sănătate nu ar fi fost posibilă fără implicarea voastră, împreună muncim zilnic pentru asigurarea accesului populaţiei la servicii medicale de calitate, accesibile și prietenoase”, a menționat ministrul Svetlana Cebotari.

 

„Mă închin în fața lucrătorilor medicali, mă bucur să le văd zilnic rezultatele remarcabile, le doresc multă perseverență, sănătate, succese mari în activitatea lor deloc ușoară, dar cea mai apreciată de societate”, a subliniat consilierul principal al Prim-ministrului în domeniul sănătății și dezvoltării sociale, Mircea Buga.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansat unui spot video realizat cu scopul promovării și aprecierii rolului lucrătorilor medicali pentru bunăstarea populației și importanța acestora pentru societate. Puteți vedea video aici: https://www.youtube.com/watch?v=joSroWXqXV4

 

 Menționăm că, în sistemul medical al Republicii Moldova activează circa 13018 de medici în domeniile: sănătate publică, asistența medicală prespitalicească, asistența medicală spitalicească și în asistența medicală urgentă.