A A A

 

48.000 de angajați din sistemul medical vor beneficia de majorări de salariu începând cu luna decembrie curent

Începând cu luna decembrie 2018, salariile personalului angajat în instituțiile medico-sanitare publice vor fi majorate. În context, salariile medicilor vor fi majorate cu 20%, iar a personalului medical cu 10%.

 

În acest sens, Executivul a aprobat astăzi, Hotărârea de Guvern Cu privire la modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

 

Astfel, dacă în prezent medicii de familie cu o vechime în muncă de până la 10 ani au un salariu de funcție de 5210 lei, potrivit noilor prevederi acesta va crește până la 6510 lei. Pentru medicii din asistenţa medicală urgentă prespitalicească, cu un stagiu similar, salariul de funcție va spori de la 4160 de lei la 5200 de lei.

 

De aceleași majorări vor beneficia și alte categorii de medici și farmaciști, din instituţii de nivel raional, laboranți, bacteriologi, kinetoterapeuţi, logopezi și psihologi.

 

De asemenea, documentul prevede majorarea cu 10-50% a salariilor de funcţie lunare ale personalului medical (medici şi personal medical mediu) încadrat în serviciul AVIASAN.

 

Totodată, pentru stimularea muncii medicilor rezidenți, proiectul prevede majorarea de 2,5 ori a salariilor medicilor rezidenți de la 2080 la 5200 lei, pe durata desfășurării programului de rezidențiat în cadrul instituției.

 

Cheltuielile necesare pentru majorărilor salariale, vor fi prevăzute în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2019.

 

Menționăm că, circa 48.000 de angajați din sistemul medical vor beneficia de majorări de salarii.