A A A

 

21 de potențiali asistenți parentali profesioniști, din 10 raioane ale țării, au fost instruiți în prestarea serviciului de asistență parentală profesionistă

21 de potențiali asistenți parentali profesioniști, din 10 raioane ale țării, au fost instruiți de CCF/HHC Moldova pentru încadrarea acestora în serviciul de asistență parentală profesionistă.

 

Prezentă la evenimentul de înmânare a diplomelor de absolvire a cursului, secretarul de stat Viorica Dumbrăveanu i-a felicitat pentru curajul și dorința de a îmbrățișa cea mai nobilă profesie, cea de a fi mamă pentru copiii în situații de risc sau care au rămas fără grijă părintească.

 

„Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă nu este o muncă ușoară, dar este o muncă pe care cu toții trebuie s-o respectăm, deoarece voi sunteți oamenii care vă dăruiți cu tot sufletul creșterii unui copil”, a subliniat Viorica Dumbrăveanu.

 

Pentru copii în situație de risc sau rămași fără îngrijire părintească, serviciul de asistență parentală profesionistă este o salvare de a crește într-un mediu prietenos.

 

În primele luni de plasament în mediu familial, copii se recuperează aproape complet în toate aspectele de dezvoltare afectate de sistemul rezidențial. La moment, în Republica Moldova, activează 397 de asistenți parentali profesioniști, care îngrijesc 754 de copii.