A A A

 

12 substații și puncte de asistență medicală urgentă au primit ambulanțe noi

Ultima tranșă de 12 ambulanțe, din lotul de 69 autosanitare procurate la începutul anului, au fost repartizate astăzi, 24 septembrie, substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din Edineț, Dondușeni (Sudarca), Briceni, Rezina, Rezina (Pripiceni), Șoldănești (Cotiujenii Mari), Orhei (Mălăești), Orhei (Brănești), Ialoveni, Nisporeni (Grozești), Coșnița (Cocieri), Căușeni.

 

În cadrul evenimentului, au participat deputați în Parlamentul Republicii Moldova, conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), personalul medical din componența echipelor de asistență medicală urgentă prespitalicească din teritoriu.

 

Unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

 

„Asistenţa medicală de urgenţă presupune interveniții rapide în situații, în care viața oamenilor este în pericol. De aceea, odată cu dotarea unităților de asistență medicală urgentă cu autosanitare moderne, vom spori capacitatea acestora de a acorda asistență medicală calitativă cetățenilor. Oamenii trebuie să se simtă în siguranță în cadrul sistemului medical”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Rodica Scutelnic.

 

„Reînnoirea parcului auto al subdiviziunilor CNAMUP, va contribui la asigurarea condițiilor mai bune de prestarea serviciilor medicale și operativitate sporită în deservirea solicitărilor, în special în sectorul rural”, a menționat șeful substației Rezina, Svetlana Sapaniuc.

 

Amintim că, urmează să fie procurate alte 170 de ambulanțe, dintre care 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor), în urma semnării unui Acord de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.