A A A

 

11 persoane vârstnice au fost premiate astăzi în cadrul concursului „Pentru o viață activă la orice vârstă”

Cei 11 câștigători ai concursului premiului național „Pentru o viață activă la orice vârstă” au fost felicitați astăzi cu diplome și premii, de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu. Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Internaționale a persoanelor în etate, celebrată anual la data de 1 octombrie.

 

Premianții au fost selectați pentru realizări importante în domeniile cultural-artistic, meșteșuguri populare, sănătate, educație, sport, activitate civică, voluntariat și agricultură. Aceștia au vârste de peste 60 de ani și au demonstrat prin acțiunile lor diverse că pot contribui semnificativ la dezvoltarea societății.

 

Ministrul i-a felicitat pe vârstnici mulțumindu-le pentru calitățile frumoase de care dau dovadă zilnic și care sunt un exemplu pentru întreaga societate.

 

„Din păcate, încă mai există prejudecăți în societate că odată ce ai atins vârsta de pensionare nu mai ești activ. Consider că este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a crea condițiile necesare ca seniorii, părinții, bunicii noștri să fie cât mai activi și să fie parte integrantă a societății. Noi trebuie să fim primii care le asigurăm cadrul necesar, pentru că experiența lor poate contribui semnificativ la dezvoltarea societății. Vă urez cât mai multă putere, vitalitate, să aveți parte de energie și să fiți veșnici puternici”, a declarat Silvia Radu.

 

Domnica Petrovici, una din cîștigătoarele concursului, în vîrstă de 66 de ani, din raionul Edineț, care a fost selectată pentru implicarea activă în organizarea activităților educaționale și culturale pentru persoanele vîrstnice în comunitatea sa a subliniat: „Persoanele vîrstnice trebuie susținute și încurajate, pentru că ei au demonstrat de nenumărate ori că pot face lucruri frumoase și pot contribui cu experiența lor în diferite domenii. Suntem fericiți că există astfel de acțiuni, care ne oferă și mai mult curaj de a realiza lucruri și mai mărețe”.

 

Menționăm că, concursul pentru premiul național pentru vârstnici este la a II- a ediție și s-a desfășurat în perioada 25 iulie – 1 septembrie curent, la care au participat în jur de 30 de vârstnici. Suma totală a premiilor bănești oferite cîștigătorilor este de 40.000 lei. În Republica Moldova locuiesc circa 629, 6 mii vârstnici 60+.