Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Vaccinează-te pentru a călători în siguranță! Vizitatorii Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” au fost informați și vaccinați împotriva COVID-19

04/07/2021
Vaccinează-te pentru a călători în siguranță! Vizitatorii Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” au fost informați și vaccinați împotriva COVID-19

Vizitatorii locațiilor pitorești din cadrul Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” au fost informați despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, iar doritorii de a se proteja de virus, s-au vaccinat în cadrul punctului de vaccinare mobil, amenajat cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Primăria Chișinău. 

Mai exact, pe parcursul zilei de astăzi, 4 iulie, peste 80 de turiști și localnici s-au vaccinat împotriva COVID-19, iar alți câteva sute de vizitatori ai pensiunilor turistice au fost informați despre procesul de vaccinare de studenții din cadrul Asociației Studenților și Rezidenților USMF. Acțiunile s-au desfășurat sub egida campaniei de vaccinare cu sloganul „Vaccinează-te pentru a călători în siguranță” în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova.

„Mulțumim turiștilor pentru deschiderea de a se proteja de virusul COVID-19. La fel, mulțumim lucrătorilor medicali din cadrul Centrului de Sănătate Publică Orhei, studenților Asociației Studenților și Rezidenților din cadrul USMF, Primăriei Chișinău și desigur, Asociației Naționale pentru Turism Receptor, conducerii Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” și gazdelor din cadrul pensiunilor pentru suport. 

Asemenea acțiuni intensifică procesul de vaccinare din Republica Moldova și aduce vaccinul, ideea de a reveni la normalitate, de a fi în siguranță mai aproape de oameni. Vaccinați-vă pentru a vă proteja de virus, pentru a călători în siguranță”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea. 

„Locațiile turistice din cadrul complexului „Orheiul Vechi”, cu siguranță, sunt destinații care trebuie vizitate. În contextul în care avem un număr mare de turiști, vaccinarea împotriva COVID-19 e vitală pentru stoparea pandemiei. Ne bucurăm să participăm în cadrul acestor evenimente și să oferim suportul medical necesar”, a declarat șeful Centrului de Sănătate Publică Orhei, Ion Bolboceanu. 

„Suntem foarte bucuroși că am inițiat asemenea evenimente, iar turiștii din țara noastră au acces la vaccinul împotriva COVID-19 atât de aproape, atât de simplu, doar cu buletinul de identitate.  La fel, precizez că acțiunile respective contribuie și la relansarea turismului intern, sectorul care a fost grav afectat de pandemie. Membrii ANTRIM sunt mai mult decât receptivi și pregătiți să ofere tot sprijinul pentru a-și informa turiștii despre procesul de vaccinare și posibilitatea de a se imuniza”, a declarat directoarea executivă a Asociației pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, Victoria Bucătaru. 

De menționat că puncte de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi organizate și în alte locații turistice din țara noastră. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie în Republica Moldova. Până în prezent, 740.317 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova.

Spread the love