Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Opt paturi multifuncționale, donate de o companie cehă Centrului de îngrijiri paliative din Zubrești

11/05/2022
Opt paturi multifuncționale, donate de o companie cehă Centrului de îngrijiri paliative din Zubrești

Opt paturi multifuncționale, în valoare de peste 37,8 mii de euro,  au fost donate de o companie cehă Centrului de îngrijiri paliative din satul Zubrești, raionul Strășeni. În prezent, 18 pacienți cu diverse boli cronice beneficiază de îngrijiri în cadrul centrului.

 „Atunci când societatea are grijă de persoanele care au nevoie de îngrijiri paliative ei nu se simt singuri în fața durerii. Mulțumim companiei cehe pentru donația generoasă, care este foarte importantă pentru pacienți. Aceasta ușurează activitatea personalului medical. De asemenea, subliniez că, Cehia ramâne un partener fidel al Republicii Moldova, oferind ajutoare importante. Apreciem enorm și manifestăm recunoștință pentru toate donațiile oferite de Guvernul Republicii Cehe, care însumează zeci de milioane de lei”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Compania cehă produce echipamente medicale și paturi multifuncționale pentru spitale.

 „Guvernul Cehiei este alături de Republica Moldova și avem foarte multe proiecte comune. Este foarte importantă donația oferită de compania cehă pentru centrul din Zubrești”, a menționat Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký.

Precizăm că, în anul 2015, Centrul de îngrijiri paliative din Zubrești a beneficiat de șase paturi multifuncționale, finanțate din proiectele de Cooperare și Dezvoltare ale Republicii Cehe. Anual acesta oferă îngrijiri pentru 320 de pacienți, printre care sunt și copii.

Spread the love