Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Conducerea Ministerului Sănătății a avut o întâlnire cu reprezentanții APL privind progresul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel local

14/09/2021
Conducerea Ministerului Sănătății a avut o întâlnire cu reprezentanții APL privind progresul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel local

Conducerea Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au participat pe data de 13 septembrie la discuții cu reprezentanții autorităților publice locale, în format online, privind desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel local.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate ultimele date actualizate ce țin de imunizarea împotriva COVID-19 la nivel național și s-a discutat despre măsurile care ar impulsiona procesul de vaccinare la nivel local, provocările cu care se confruntă lucrătorii medicali și autoritățile publice locale și instrumentele de comunicare și informare a populației care ar contribui la o participare mai activă a populației în cadrul campaniei de vaccinare.

Interlocutorii au subliniat rolul esențial al vaccinării în controlul infecției COVID-19 și reducerea incidenței cazurilor grave de COVID-19. Totodată, aceștia au agreat că o atenție deosebită trebuie acordată localităților unde se atestă o rată scăzută de acoperire vaccinală, iar locuitorii sunt mai puțin protejați împotriva virusului.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au menționat că în Republica Moldova acoperirea vaccinală este puțin peste 20%, iar pentru ca vaccinarea să fie eficientă, este necesară imunizarea a 70% din populație. Prin comparație cu alte țări din regiunea europeană, care au atins în mare parte indicatorul propus, în țara noastră, procesul de vaccinare decurge încă lent. În mun. Chișinău, rata de vaccinare cu schema completă este de 32%, în raionul Soroca de 24%, în raionul Dubăsari – 23%, în raionul Orhei – 22%. La popul opus, se află UTA Găgăuzia, care înregistrează o rată de 12%, raionul Leova cu o rată de vaccinare de 14%, raioanele Sângerei, Taraclia, Fălești cu o rată de vaccinare de 15%.

În acest sens, o componentă importantă este participarea activă a autorităților publice locale în procesul de comunicare cu populația privind campania de vaccinare împotriva COVID-19. Ministerul Sănătății este pregătit să ofere tot suportul autorităților publice locale în procesul de vaccinare și informare a populației.

Spread the love