Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Viorica Dumbrăveanu: „Medicilor le încredinţăm tot ce avem mai valoros, viaţa şi sănătatea noastră. Recunoștință „USMF N.Testemițanu” pentru că educați și instruiți adevărați profesioniști”

23/10/2020
Viorica Dumbrăveanu: „Medicilor le încredinţăm tot ce avem mai valoros, viaţa şi sănătatea noastră. Recunoștință „USMF N.Testemițanu” pentru că educați și instruiți adevărați  profesioniști”

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu a participat astăzi la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 75 ani de activitate a USMF “Nicolae Testemiţanu”, alături de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov.

Viorica Dumbrăveanu a menționat în discursul său, că cei 75 de ani ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” se măsoară în cei peste 45.000 de mii de studenți care au pășit pragul acestei instituții și au devenit medici cu renume în țară și peste hotare, medici care au salvat mii de vieți, care au contribuit la dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova. În tot acest răstimp, USMF și-a câștigat un renume internațional și putem spune cu mândrie că este una dintre cele mai titrate universități, atât la noi în țară, cât și peste hotare. Toate acestea, datorită muncii enorme depuse zi de zi, de către profesorii, care educă și cresc viitorii medici.

„Fiecare stat are nevoie de profesionişti, iar când vorbim de actul medical, resursele umane sunt veriga cea mai importantă. Medicilor le încredinţăm tot ce avem mai valoros, viaţa şi sănătatea noastră. Pandemia COVID-19 ne-a arătat carenţele existente, dar în rezultatul acestei provocări, am învăţat o lecţie esenţială: sistemul de sănătate este o prioritate pentru societate şi pentru oameni. Trebuie să dezvoltăm şi să investim în continuare în sistemul medical”, a subliniat ministrul.

Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova: “Cu recunoștință și apreciere, aduc cele mai sincere felicitări tuturor celor care au promovat și continuă să consolideze prestigiului Universității, celor care au pus bazele și au dezvoltat valoarea academică, celor care asigură continuitatea, modernizarea și relevanța cunoștințelor și practicii medicale. Vă mulțumim că ați cultivat specialiști de înaltă calitate profesională și morală, care păstrează cu fidelitate și devotament jurământul lui Hippocrate, în pofida perioadei dificile pe care o traversăm”.

Emil Ceban, rectorul USMF “Nicolae Testemiţanu”: “În cei 75 de ani de activitate, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, s-a remarcat prin predecesorii săi, care au pus bazele educaţiei şi ştiinţelor medicale în ţara noastră şi prin echipa sa consolidată de profesionişti, contribuind la formarea a 45 000 de medici şi farmacişti, care au ajuns specialişti cu renume naţional şi internaţional. USMF “Nicolae Testemiţanu” oferă actualmente servicii de calitate în educaţie, cercetare, asistenţă medicală specializată şi educaţie profesională continuă, în conformitate cu standardele naţionale şi internaţionale”.

Din partea MSMPS au fost înmânate 15 diplome de onoare pentru angajaţii USMF “Nicolae Testemiţanu”, în semn de recunoştinţă pentru activitatea remarcabilă şi contribuţia lor la dezvoltarea sistemului medical.

Totodată, cu ocazia consacrării a 75 ani de activitate a USMF “Nicolae Testemiţanu”, a fost organizată Gala Laureaţilor ce presupune o ceremonie de premiere a celor mai buni cercetători ai Almei Mater, precum şi lansarea unui film documentar de scurt metraj și Caleidoscopul felicitărilor muzicale.

Spread the love