Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Viorica Dumbrăveanu: „Începând de astăzi salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 30 %. Specialiștii din cadrul MSMPS și CNAM vor oferi tot suportul conducătorilor instituțiilor medicale în realizarea acestui proces

01/09/2020
Viorica Dumbrăveanu: „Începând de astăzi salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 30 %. Specialiștii din cadrul  MSMPS și CNAM vor oferi tot suportul conducătorilor instituțiilor medicale în realizarea acestui proces

Situația în instituțiile spitalicești din țară și în asistența medicală primară, majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 30%, implementarea noilor prevederi privind depistarea și tratamentul pacienților cu infecția COVID-19, consolidarea serviciului AVIASAN, au fost subiectele discutate astăzi la ședința Punctului Focal.

„Solicit implicarea specialiștilor din cadrul  MSMPS și CNAM, privind consultarea conducătorilor instituțiilor medicale în contextul majorării salariilor lucrătorilor medicali cu 30 %, care va avea loc începând de astăzi”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, care a participat la ședință în regim online.  

Amintim că, de salarii majorate vor beneficia personalul medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), șoferii  autoambulanțelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și  autosanitarelor din serviciul AVIASAN.

Cu privire la situația actuală în instituțiile spitalicești din țară, Viorica Dumbrăveanu a solicitat organizarea unei ședințe comune cu instituțiile spitalicești republicane și municipale, pentru a identifica soluții de consolidare a terapiei intensive, în contextul creșterii numărului de cazuri grave ale pacienților infectați cu COVID-19.

La fel, începând de astăzi, vor fi organizate ședințe online cu toți conducătorii instituțiilor spitalicești și din asistența medicală primară, la care vor participa și specialiștii USMF „N.Testemițanu”,  pentru a discuta suplimentar toate aspectele (depistare, tratament, testare) incluse în noile prevederi ale Protocolului provizoriu COVID-19.

De asemenea, ministrul a indicat să fie definitivat în regim prioritar conceptul de reformare a serviciului AVIASAN, o verigă esențială în acordarea asistenței medicale pacienților în stare gravă.  

Spread the love