Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Viorica Dumbrăveanu a avut astăzi o întrevedere cu E.S Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Franței în Republica Moldova

17/09/2020
Viorica Dumbrăveanu a avut astăzi o întrevedere cu  E.S  Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Franței în Republica Moldova

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a avut astăzi o întrevedere cu  E.S  Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, în cadrul căreia au discutat despre situația epidemiologică în ambele țări și au făcut un schimb de informații privind măsurile întreprinse pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

”De la începutul pandemiei, strategia Republicii Moldova de pregătire și răspuns la infecția COVID-19, s-a bazat pe doi piloni de bază, prevenirea și controlul infecției. În acest sens, am reușit să consolidăm capacitatea Agenției Naționale de Sănătate Publică, care acum procesează până la 3000 de teste pe zi și care va fi sporită în continuare. În prezent, eforturile noastre sunt concentrate pe consolidarea instituțiilor spitalicești, în special secțiile de terapie intensivă regionale și a măsurilor de protecție socială a categoriilor de cetățeni care necesită susținere din partea statului”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul a mulțumit statului francez pentru donația acordată Spitalului Clinic Municipal Nr.1 „Gheorghe Paladi”, sub forma a doua dispozitive de monitorizare a semnelor vitale ale pacienților în stare medie și gravă.

La rândul său, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Excelența Sa Pascal LE DEUNFF a reiterat angajamentul Franței de a susține țara noastră în contextul combaterii pandemiei COVID-19, dar și a altor sectoare prioritare, pentru care au fost stabilite relații de colaborare până în prezent, precum domeniul transplantului, securității sociale, reintegrării cetățenilor moldoveni reveniți din Franța.

Spread the love