Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19, vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar

10/09/2020
Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19,  vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar

Guvernul a aprobat astăzi modificări la cadrul normativ pentru a asigura în mod prioritar dreptul la reabilitare și recuperare a persoanelor asigurate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități adulte și veteranilor de război care au pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID – 19.

Scopul modificărilor propuse este de a spori accesul categoriilor de persoane menționate la tratament de reabilitare, în vederea reducerii sechelelor pulmonare, în urma infecției cu Coronavirus de tip nou (COVID-19), ceea ce va avea un impact major pentru sănătatea publică și va contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Dreptul la serviciile de reabilitare/recuperare va fi acordat categoriilor nominalizate în primele 9 luni după boală, indiferent de faptul dacă anterior au beneficiat de bilet.

Menționăm că implementarea modificărilor operate nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat.

Spread the love